Als aanbieder van vele soorten trainingen, opleidingen en coaching-trajecten, begeleidt Odygós u en uw bedrijf op een professionele manier binnen het professionele werkveld. Ons brede opleidingsaanbod helpt uw mensen zich te ontwikkelen en vaardigheden op te doen die de gewenste beweging mogelijk maken.

Odygós ondersteunt Koopman Automotive inmiddels al zo’n 6 jaar. We spraken Bart Smits, General Manager Compounds bij Koopman Automotive.

“René kwam zo’n 6 jaar geleden voor het eerst bij ons. Hij heeft met ons inmiddels een heel traject opgestart en doorlopen. Op onze locatie in Born heeft Odygós al onze leidinggevenden managementvaardigheden bijgebracht en daarna zijn we gaan werken aan het ontwikkelen van het leiderschapsaspect, onder andere door samenwerkingen met elkaar te verbeteren. Odygós heeft ons op dat gebied begeleidt, van een opleidingstraject naar een coaching-traject.

Van hieruit zijn we verder gegaan en inmiddels heeft René ons begeleidt met verzuimtrainingen en andere coaching-sessies. Het is niet voor niets dat we na 6 jaar nog altijd Odygós (René) inschakelen voor deze sessies. René kan zich ontzettend goed inleven in de situaties zoals wij deze hebben. Hij weet goed in te schatten wat wij als organisatie nodig hebben en voert hier goede, open discussies over. Odygós levert echt maatwerk.
We merken ook aan alles dat onze leidinggevenden heel veel aan deze trainingen hebben. In alles wat ze doen, maar ook in de samenwerkingen. Dit hele aspect is ontzettend verbeterd. Dit maakt je als organisatie echt sterker, je kunt meer aan als organisatie. Je herkent elkaars sterktes en zwaktes en verbeterd daardoor echt die samenwerking. Om een indicatie te geven: met dezelfde groep mensen, zijn we in deze tijd in staat geweest veel meer omzet te draaien ten opzichte van 6 jaar geleden. Dat wil natuurlijk ook wat zeggen.
We zouden Odygós daarom zeker aanbevelen aan andere organisaties.”

DISC-analyse en Management-training voor zeven teamleden van CooperSurgical (Distributiecentrum Venlo)!

“Ons team heeft de sessies met Odygós ontzettend enthousiast opgepakt, en aan de hand van de vervolgsessies met René zijn we er als team nóg gemotiveerder en beter uitgekomen”, aldus Roy Wagemans (Sr Manager Global Distribution & Logistics bij CooperSurgical.

Zo’n 5 maanden geleden is Odygós een traject gestart bij CooperSurgical. CooperSurgical is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van gezondheidszorg en vruchtbaarheid voor vrouwen dat zich toelegt op het besteden van tijd aan de kant van vrouwen, baby’s en gezinnen op de zorgmomenten die er het meest toe doen in het leven. Ze bieden wereldwijd momenteel meer dan 600 klinisch relevante medische hulpmiddelen aan vrouwelijke zorgverleners, inclusief test- en behandelingsopties.

Roy Wagemans kende René Raats al langer, en had vanuit deze connectie René benaderd. “Ik wist dat René veel ervaring heeft. Ik had hem gevraagd of hij ons kon helpen, en nadat René had geïnventariseerd waarmee wij geholpen moesten worden, is geconcludeerd dat er een DISC-analyse van het team opgesteld diende te worden. De DISC-analyse gaf ons een goed inzicht in het gedrag van onze teamleden, en aan de hand van deze analyse, zijn er met zes teamleden vervolgsessies geweest. Deze vervolgsessies gingen over de manier van leidinggeven en hoe dit op een juiste manier aan te pakken. Er zijn feedback gesprekken gevoerd in groepsverband, en met theoretische en praktische voorbeelden is er gekeken hoe het team hierop reageert en handelt.”

We zijn blij om te horen dat de sessies en training goed zijn bevallen, en dat het team hier versterkt uit is gekomen. “We hebben een jong team met veel potentie. Ze hebben het erg serieus en enthousiast opgepakt, en we merken dat het team hier gemotiveerder uit is gekomen. Met name het geven van feedback, en het coachend aansturen is iets wat intern goed is verbeterd. Er wordt goed nagedacht over hoe er wordt gecommuniceerd en daarin zien we echt verschil. We zijn erg te spreken over de manier waarop Odygós dit heeft aangepakt. Het inlevingsvermogen, de praktische kennis, het herkennen van situaties i.c.m. het maatwerk dat René heeft geleverd…dat is echt iets waarmee Odygós zich in onze ogen onderscheid”, aldus Roy Wagemans.

“We zouden Odygós daarom ook zeker aanbevelen aan andere organisaties die met dezelfde uitdaging zitten.”

“Intern merk je dat er meer structuur is, wat rust creëert. We hebben een hecht team en ze weten wat ze aan elkaar hebben en waarvoor ze bij elkaar terecht kunnen.”

– Peter Beijer, Mengelers Textielreininging BV

Mengelers Textielreiniging is sinds aflopen september al iets meer dan één jaar bezig met een Managementtrainings-traject. Onlangs hadden we contact met Peter Beijer, directeur van het bedrijf.

“Ons bedrijf is erg gegroeid en via-via zijn we in contact gekomen met René. Tijdens het eerste gesprek hebben we meningen en ideeën uitgewisseld en dit gaf mij een goed gevoel. Op basis van onze gesprekken heeft René geadviseerd om een screening te maken van het bedrijf. Dit heeft geleid tot het advies om een managementlaag in ons bedrijf te implementeren. We hebben dit opgepakt en René ondersteunt ook de betreffende mensen richting deze managementfunctie.

Het traject is inmiddels iets meer dan één jaar bezig en het bevalt ons nog steeds ontzettend positief. De benadering is heel persoonlijk, waarbij René op een discrete manier spreekt over wat er allemaal intern speelt (maar ook wat er in jezelf als persoon speelt). René stelt zich op als klankbord en als coach tegelijk, iets wat perfect werkt in de begeleiding om er beter van te worden.

Intern merk je dat er meer structuur is, wat rust creëert. Men weet waar ze terecht kunnen. We hebben een hecht team, ze weten wat ze aan elkaar hebben en waarvoor ze bij elkaar terecht kunnen.

Zit je zelf met bepaalde uitdagingen of wil je meer uit jouw huidige medewerkers kunnen halen? Dan zou ik Odygós zeker aanbevelen. De manier waarop René (Odygós) het aanpakt, de benadering, het naar boven halen van het probleem, maar ook de passende oplossing formuleren en de oplossing samen met jou toepasbaar maken op het bedrijf…allemaal redenen waardoor wij Odygós zouden aanbevelen.”

Ook bij Innolux B.V. uit Heerlen werken we mee aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Wij zijn blij met de feedback en de resultaten zoals verwoord door Victoria Wauben.

“René heeft bij ons al verschillende trainingen geïnitieerd, waaronder een aantal één-op-één trainingen, coaching-trainingen en trainingen leidinggeven. De eerste training is al van een aantal jaren geleden en wij komen niet voor niets steeds terug bij Odygós. De trainingen bevallen ons ontzettend goed. René is een prettige trainer, die goed luistert als er zaken zijn die wat minder gaan of waar feedback op nodig is.

De theorie en praktijkvoorbeelden die tijdens de trainingen worden behandeld, kunnen goed toegepast worden in de echte wereld. Enkele praktijkvoorbeelden die hieruit zijn voortgevloeid:

We hebben een collega gehad met burn-out verschijnselen. Deze collega heeft bij Odygós een traject gevolgd en gaf vervolgens aan hier echt profijt van te hebben gehad. Daarnaast heeft een van onze leidinggevenden een één-op-één training gehad met René en in zijn gedrag en manier van leidinggeven zien we terug dat dit geholpen heeft. Ook hebben we een groep gehad met een aantal nieuwe leidinggevenden. Samen met René hebben we een training georganiseerd om hen bekend te maken met nieuwe rollen en praktijkzaken, zoals beoordelingsgesprekken, slecht-nieuws gesprekken etc. Ook hier waren we ontzettend tevreden over.

René is kritisch, hij luistert goed en is een prettige trainer. We zouden Odygós om deze, maar ook om bovenstaande redenen, zeker aanbevelen aan andere organisaties!”.

Sinds 2021 ondersteunen wij Invite Jobs als totaal-opleider van hun personeel. Wij bieden hierin ondersteuning van A tot Z.

Als regionale uitzendorganisatie bemiddelt Invite Jobs al sinds 2010 kandidaten bij het vinden van de juiste baan. Vanuit 7 vestigingen in Noord- en Midden Limburg worden ruim 200 bedrijven (met name in de sectoren logistiek, productie, administratie en techniek) in deze regio aan personeel geholpen. Directeur Roel Faassen kwam ongeveer 2 jaar geleden via-via in contact met René Raats. In 2021 startte Odygós met het opleiden van het personeel (van Intercedent tot en met managers). We hadden contact met Roel over onze samenwerking.

“René en ik komen bieden uit de uitzendbranche en zo zijn we via-via met elkaar in contact gekomen”, aldus Roel. “Onze collega’s hadden reeds ervaring met de training van Odygós en dit was positief bevallen. Daarom hebben we besloten om Odygós hiervoor in te schakelen. Inmiddels schakelen we Odygós in als totaal-opleider van al onze medewerkers op alle vestigingen.”

We ondersteunen Invite Jobs met trainingen op locatie, maar ook met training-on-the-job. Deze laatste vorm van training is een intensieve en praktijkgerichte trainingsmethode waarbij de deelnemers in een normale werksituatie ‘trainen’, met tools en zaken waar ze dagelijks mee te maken krijgen. “Door de trainingen die Odygós verzorgt beschikken we nu over een club van opgeleide mensen binnen ons bedrijf, waardoor we nóg meer kwaliteit en expertise kunnen waarborgen”, zegt Roel. “Zelf heb ik bijvoorbeeld training gevolgd over de activering van onze kernwaarden binnen het bedrijf. Door deze training zijn deze kernwaarden veel meer gaan leven binnen de organisatie, iets wat zijn vruchten nog steeds afwerpt.”

“Door de kennis en ervaring van Odygós, zouden we hun ook zeker aanbevelen aan andere organisaties. Odygós is bekend met het hele proces in de uitzendbranche en dat maakt de trainingen voor ons kwalitatief zo goed.”

Ook bij Wiertz Company werken we aan de ontwikkeling van hun mensen.
Wij zijn blij met de feedback en de resultaten zoals verwoord door Fabienne Sterk.

“Toen ik bij Wiertz Company begon, gaf René Raats al verschillende trainingen bij het bedrijf. Vanuit deze jarenlange samenwerking, worden er nu ook andere opleidingen ingekocht voor stafmensen. Ik heb dus ook een mogelijkheid gekregen om een verdiepingsslag te maken in mijn vakgebied. Ik heb daarom de opleiding Human Resource Management gevolgd bij Odygós.

De training werd gegeven door René zelf en is mij ontzettend goed bevallen. René heeft erg veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Hij luisterde erg goed naar de businesscases van de deelnemers van de training en kon goed schakelen in wat nodig was bij de bepaalde personen. Hij wist het tempo goed aan te passen aan de groep en ook aan improvisatievermogen was er geen gebrek! Hij heeft echt oog voor de cursisten die tegenover hem zitten en pakt de trainingen erg intensief en interactief aan.

Inmiddels hebben zich al verschillende praktijkcases voorgedaan, waarbij de training HRM van Odygós echt heeft bijgedragen. Daarnaast heb ik al verschillende projecten mogen uitvoeren die toegespitst waren op mijn functie. De aspecten die ik heb geleerd die de trainingen, heb ik hierin goed kunnen toepassen.

Ik zou Odygós zeker aanbevelen aan anderen bedrijven en organisaties die zoeken naar verbetering op persoonlijk, individueel niveau, maar ook op organisatieniveau. Het persoonlijke contact, het improvisatievermogen en vooral de marktkennis van René dragen zeker bij aan de kwaliteit van de trainingen en cursussen die Odygós geeft.”

Als specialist in DISC-analyses hebben wij de medewerkers van Sekisui al meerdere malen kennis laten maken met hun primaire DISC stijl/kleur en die van hun collega’s. Door middel van deze methode krijgen de medewerkers vernieuwde inzichten, dus een perfect startpunt om in de praktijk de vertaalslag te maken naar nog betere processen en een optimale dienstverlening.

Daarnaast heeft Odygós nog enkele andere trainingen gegeven bij Sekisui Alveo. We spraken Erwin Schenk, Educatie & Training Officer bij Sekisui.

“De DISC-analyses die Odygós samen met ons heeft uitgevoerd, hebben ervoor gezorgd dat we allemaal een inkijk krijgen in onszelf, een inkijk die je normaal niet hebt. Daarnaast krijg je een andere inkijk op jouw collega’s. Deze vernieuwde inzichten zorgen ervoor dat we onze werkwijze nog beter kunnen vertalen in een optimale werkwijze. Wij zijn ontzettend tevreden over de manier hoe René Raats dit heeft opgepakt.

Bij Sekisui zijn we voorstander van praktijkgerichte trainingen, met relatief minder theorie. Dat is ook een van de redenen dat we kiezen voor Odygós. René heeft ontzettend veel ervaring en ontwikkeld daarom veel praktijkgerichte situaties, die hij met ons oefent. Daarnaast is René ontzettend interactief en luistert hij echt naar de deelnemers. Hij staat er erg onafhankelijk in en daardoor krijgen we ook de beste resultaten naar boven.

Naast de DISC-analyses ondersteunt Odygós ons in het voeren van verzuimgesprekken en beoordelingsgesprekken. Nogmaals, de praktische voorbeeld in combinatie met de theorie zorgen ervoor dat de trainingen en cursussen van grote meerwaarde zijn voor ons bedrijf. Daarom zijn de trainingen van Odygós bij ons inmiddels gestandaardiseerde trainingen geworden. Elke leidinggevende moet deze trainingen volgen bij ons en Odygós is hiervoor al jaren dé partij die we hiervoor inschakelen! We zouden het ook zeker aan anderen aanbevelen.”