5 tips om 50+ leeftijdsdiscriminatie tijdens sollicitaties tegen te gaan

“Helaas zijn we op zoek naar een jonger iemand”, een zin die menig 50+ te horen krijgt na hun sollicitatie. Velen van deze ‘ervaren talenten’ geven de zoektocht naar een baan na diverse pogingen helaas op. Wij geven u 5 redenen waarom een werkgever zou moeten kiezen voor een 50 plusser.

1. Ervaring

Met uw levensduur heeft u een schat aan ervaring opgebouwd! Ervaring waar jongere werknemers niet aan kunnen tippen. U weet wat werkt en hoe het werkt. U heeft ook gezien wat niet werkt. En u begrijpt waarom het niet werkt. Met uw ervaring helpt u werkgevers om kostbare fouten te voorkomen. U helpt uw werkgever door hem niet opnieuw het wiel uit te laten vinden.

2. Up-to-date

Praat over uzelf als iemand die blijft leren en groeien. Laat zien dat u geïnteresseerd bent in nieuwe ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Laat ook zien dat u met de tijd meegaat en bijvoorbeeld computervaardigheden heeft en kennis van verschillende ict programma’s, social media en smartphone heeft. Markeer uw “up-to-date” vaardigheden op uw cv. Zorg ervoor dat computer en andere vaardigheden bovenaan aan uw cv staan.

3. Betrokkenheid

Werkgevers zoeken medewerkers die zich inzetten voor de organisatie en extra inspanning leveren. Geef in uw motivatiebrief aan dat u graag betrokken wordt bij de organisatie en projecten. Vertel tijdens het interview dat betrokkenheid u motiveert en energie geeft. Benoem successen van projecten uit eerdere werkervaringen, vertel hoe trots u was op het bedrijfsresultaat. Laat zien dat u gemotiveerd bent!

4. Stabiliteit

Laat zien dat u standvast en loyaal bent. Onderbouw deze eigenschappen met voorbeelden. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe u de afgelopen jaren werk en privé, prima in balans hebt gebracht. Geef aan dat u zoekt naar stabiliteit om deze balans te behouden. Benoem ook dat u stabiliteit terug kan geven aan de werkgever. Noem voorbeelden uit werkzaamheden waarmee u kunt aantonen dat u consistent bent.

5. Productiviteit

Omdat u betrokken en loyaal bent is uw productiviteit ook hoog! Juist omdat u zo ervaren bent, heeft u maar een korte inwerk periode nodig om de nieuwe functie eigen te maken. Door uw betrokken- en standvastheid bent u extra gemotiveerd om nieuwe werkzaamheden vlot op te pakken.

Bron: cv5.nl