Excelleren en ‘laten excelleren’

Excelleren en ‘laten excelleren’

“Vakantie! Zon, zee, strand, een mooie omgeving en vooral leuke dingen doen. Het moment om de accu weer op te laden. In rust denken we na over de afgelopen maanden en kijken we vooruit. Al rustend vragen we ons af, “excelleer ik in mijn werk of bied ik als werkgever voldoende ruimte en kansen om mensen in hun werk te laten excelleren?” “Excelleren in je werk is essentieel om gemotiveerd en met voldoening je werk te kunnen doen. Op de lange termijn vormt het zelfs de basis voor duurzame inzetbaarheid.”

Duurzame inzetbaarheid realiseren is een verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer! Mensen starten in een organisatie, worden succesvol, voelen zich een ‘ster’ en vormen daarna op termijn één van de bouwstenen van de organisatie. Niks mis mee denken we. We dienen echter tijdig het gevoel te krijgen weer (opnieuw) een ‘ster’ te zijn. Dit realiseren we door te excelleren in een passende rol of taak. Doen we dit niet, dan gaan we vol passie vertellen over “hoe het vroeger was.”

Voelt u zich nog voldoende de ‘ster’ of biedt u uw medewerkers voldoende kansen om zich ster te voelen? Graag praten wij eens met u over bovenstaande zaken en helpen, daar waar nodig, om zaken inzichtelijk te krijgen of te ontwikkelen.

Ook het Odygós team gaat genieten én nadenken over excelleren.

Wij wensen u een prettige zomer!

René Raats

Rene-300x297