Maandag...kom maar op!

Maandag…kom maar op!

Maandag…kom maar op!

Tips om de week goed te beginnen…

Begin je week met een kickstart en laat het maandagmorgen gevoel ver achter je. Zijn je collega’s nog niet vooruit te branden? Met deze tips begin jij je week in ieder geval goed.
1. Zet alles op een rijtje

Na het weekend is het tijd om weer even orde in de chaos te scheppen. Waar was je vrijdag mee bezig? Welke zaken moet je nog afronden en wat speelt er allemaal in je leven?

Gebruik maandagmorgen om orde op zaken te stellen. Maak een overzicht van alles wat je nog moet doen en zorg dat je een lijst met concrete taken maakt. Deze lijst kun je de komende week gebruiken om de taken één voor één af te vinken.

Door maandagmorgen een praktische lijst te maken met concrete taken verzeker je alvast dat je productiviteit de komende week hoog zal zijn. Vraag jezelf bij ieder taak af wat de ideale uitkomst van deze taak is, en wat de volgende concrete stap richting dit doel is.

2. Stel doelen voor de komende week

Je hebt de keus: je kunt deze week taken afronden en uiteindelijk weinig bereiken of je kunt één of meer doelen stellen zodat je meer gefocust te werk gaat en meer bereikt.

Als je doelen stelt voor de komende week zorg je ervoor dat je je focus makkelijker kunt vasthouden. Als je geen concreet doel voor jezelf hebt gesteld kun je werken aan alles wat nuttig lijkt, puur om jezelf bezig te houden.

Wanneer je werkt met een doel voor ogen word je kritischer op de zaken waar je tijd aan besteedt. Je selecteert dan alleen die zaken die je helpen je doel te bereiken, en probeert de rest te delegeren of te elimineren.

Maak maximaal drie weekdoelen voor jezelf, maar leg de lat niet al te hoog. Bedenk dat je je werkdoelen waarschijnlijk in 5 dagen moet behalen. Je voelt je beter over jezelf als je je doelen hebt afgerond, dus gun jezelf dat heerlijke gevoel van accomplishment.

Schrijf je doelen voor deze week op en zie hoe je automatisch betere keuzes maakt in de taken die je oppakt. Misschien kun je één van je doelen vandaag al bereiken. Dat zou een mooi begin van de week zijn!

3. Ruim je werkomgeving op

Niets is zo storend als een rommelige werkomgeving. Gebruik de maandagochtend om eens lekker wat ruimte te maken. Sorteer je ingekomen post, ruim je mailbox op, verzamel alle notities op één plaats en verwerk ze één voor één.

Wees kritisch en verwijder alle onnodige rommel van je bureau. Hoe meer ruimte en rust je op je werkplek hebt, des te beter je jezelf kunt concentreren op je weekdoelen!

4. Verricht drie taken richting je doel(en)

Tijd om aan de slag te gaan! Terwijl de rest van je collega’s langzaam beginnen te realiseren dat het weekend voorbij is heb jij al een vliegende start gemaakt! Je hebt alles al op een rijtje voor deze week dus je kunt aan de slag.

Kies drie concrete taken die je vandaag gaat afronden. Zorg dat minimaal twee van deze taken richting één van je weekdoelen werkt. Op die manier bouw je direct momentum op en vergroot je de kans dat je je doelen ook daadwerkelijk bereikt. Werk in kleine stapjes en beloon jezelf voor iedere taak die je afrondt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een bakkie koffie mag halen zodra je een taak hebt afgerond. Zorg dat je vandaag wat nuttigs uit je handen krijgt waar je trots op kunt zijn, dan begin je je week met een gezonde boost in je zelfvertrouwen!

5. Plan workouts voor de week in

Heb je altijd te weinig tijd om te sporten? Trek dan je agenda uit je tas en plan meteen drie momenten in die jij vrij gaat maken om te sporten deze week.

Denk hierbij niet alleen aan je wekelijkse bezoekje aan de sportschool. Je kunt bijvoorbeeld ook hardlopen voordat je naar je werk gaat of je kunt met een vriend(in) zwemmen in de avonduren. Een andere slimme manier om meer te bewegen is door lekker een avondje te gaan wandelen of bijvoorbeeld met je fiets naar je werk te gaan (of tot aan een OV station). Zorg dat je de komende week lekker wat beweging krijgt! Dan voel je je de hele week lekker fit.

6. Maak tijd voor sociaal contact

Als je toch je agenda voor je neus hebt kun je net zo goed direct tijd maken voor sociaal contact. Veel mensen vinden dat ze te weinig tijd hebben voor hun gezin, vrienden en familie. Zorg dat jij deze week niet in deze categorie valt.

Blok een aantal momenten in waarop jij tijd gaat doorbrengen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Bedenk iets leuks om met de kinderen te doen of nodig je ouders uit om te komen eten. De mensen van wie je houdt zijn het belangrijkste wat je hebt in je leven. Het is fijn dat je deze week lekker zult werken, maar vergeet niet om tijd door te brengen met je dierbaren!

7. Zorg dat je je ergens op kunt verheugen

Hoe voel je je over de komende week nadat je stappen 1 t/m 6 hebt doorlopen? Heb je zin in de komende dagen of zie je het toch nog steeds een beetje grauw in? Zorg dan dat je je ergens op kunt verheugen!

Wanneer je iets leuks in het verschiet hebt liggen heb je meer motivatie en energie. Je werkt met meer plezier als je weet dat je vanavond of morgen iets leuks gaat doen. Zorg dus dat je iets hebt om naar uit te kijken.

Veel succes en maak er een top week van!

Bron: Sochicken.nl

Email: info@odygos.nl | Telefoon: 06-53265154 | Beatrixplein 24 | 6129 BG | Urmond | © 2023 Odygós