Op zoek naar een inspirerende loopbaan in 2016? 5 tips!

Odygós begeleidt mensen bij het maken van belangrijke keuzes binnen hun professionele loopbaan. Daarnaast coachen wij kandidaten bij het nemen van gerichte stappen. Op basis van onze ervaring met loopbaanbegeleiding en -ontwikkeling hebben we een 5-tal aandachtspunten voor u op een rij gezet. Wellicht kunnen deze punten u helpen bij het (opnieuw) bepalen van uw loopbaan.

1.    Leer van het verleden
Kijk nog eens terug naar de verschillende functies die u heeft gehad tot nu toe. Kies die functies eruit waar u met het meeste plezier op terugkijkt. Welke aspecten in deze functies gaven u met name plezier in uw werk?

2.    Ken uzelf
Weet waar uw sterke en zwakke punten liggen. Vraag hierover regelmatig feedback aan uw managers en collega’s. Op welke gebieden wilt u zich verder ontwikkelen? Komen uw eigen ontwikkelwensen overeen met de feedback uit uw omgeving? Maak een concreet Persoonlijk Ontwikkelplan (POP).

3.    Wees alert op uw burn-out competenties
Het inzetten van competenties waar u goed in bent is vaak heel bevredigend. Tenzij het gaat om een competentie die u zo vaak heeft ingezet dat de uitdaging er voor u uit is. De lol en inspiratie zijn op. U doet een bepaalde taak nog, maar krijgt er geen energie meer van. Als u dit te lang doet loopt u kans op burn-out, omdat uw ontwikkelingsdrijfveren onvoldoende worden gevoed.

4.    Spreek u uit
Laat anderen weten wat uw ambities en toekomstwensen zijn. Vertel enthousiast en weet wat de essentie is van wat u over uzelf wilt overbrengen.

5.    Zet de eerste stap
Wees proactief ten aanzien van uw loopbaan. Maak concrete plannen en zet kleine haalbare stappen uit. Plan deze in in uw agenda.

Wat wordt uw eerste actiepunt? Wanneer gaat u dit uitvoeren?

Odygós wenst u veel inspiratie en plezier in uw loopbaan. Indien u hierbij advies of begeleiding in zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Of het nu gaat om individuele carrière vraagstukken of bijvoorbeeld herplaatsing als gevolg van een reorganisatie. We gaan graag vrijblijvend met u om tafel zitten.