Wapen je tegen de herfstdip!

Na je werk ook nog eens – in het donker! – naar de sportschool. De meesten kunnen daar in de herfst en winter maar moeizaam energie voor opbrengen. Terwijl we allemaal weten dat een beetje beweging ‘goed’ voor je is. Bij deze 6 tips om fit te blijven tijdens de herfst en winter.

Blijf in beweging

Na je werk ook nog  eens – in het donker! – naar de sportschool. De meesten kunnen daar in de herfst en winter maar moeizaam energie voor vinden. Zonde! Want sporten is de manier om energiek te blijven tijdens die somber herfstmaanden. Dus: ga of blijf ook in de herfst sporten!

Ga erop uit!

In de herfst en winter laat de zon zich veel minder zien. Daardoor maakt je lichaam minder vitamine B aan, wat ervoor kan zorgen dat je je sneller somber voelt. Sluit jezelf daarom niet in huis op, maar ga erop uit en probeer nieuwe dingen uit. Ga bijvoorbeeld eens naar een kookclub, dartavond of volg op je werk een interessante cursus.

Gezonde lunch

Voorkom een energiedipje door gezond te lunchen. Probeer eens een boterham met zalm en bieslook, of een broodje met gerookte kipfilet, sla en avocado. Neem er nog een handje aardbeien, een sinaasappel of banaan bij en je kunt weer fit aan de rest van de dag beginnen.

Houd plezier in je werk

Veel van je tijd besteed je op je werk. Het is daarom belangrijk dat je plezier hebt in het werk dat je doet. Dat geeft je energie en zorgt ervoor dat je net wat makkelijker uit je bed komt tijdens die koude, donkere ochtenden.

Maak het thuis gezellig

Als het buiten kouder wordt, is binnen blijven des te fijner. Zet je favoriete tv-serie of sport op, doe de verwarming aan, schenk jezelf een lekker biertje in en geniet van een avondje niets doen. Probeer dit elke week een avond te doen, want door even te ontspannen kan je lichaam weer opladen en voorkom je ook stress.

Bron: allesdraaitomjij.nl